سرانجام کانال سوئز باز شد

پس از گذشت حدود یک هفته کانال سوئز باز شد

تنها در سال 2020 عوارض ناشی از عبور 18 هزار و 800 کشتی باری از کانال سوئز درآمدی بالغ بر 5 میلیارد و 600 میلیون دلار به همراه داشته است.

رسانه‌های بین‌المللی از باز شدن کانال سوئز خبر داده‌اند. انحراف مسیر کشتی “اور گیون” باعث مسدود شدن این کانال شده بود. پس از یک هفته تلاش، متخصصان موفق شدند با آزاد کردن این کشتی تردد کشتیرانی را ممکن سازند.

۹۸ درصد کشتی‌های کانتینری که بین آلمان و چین در تردد هستند، از کانال سوئز عبور می‌کنند

کشتی کانتینری “اور گیون” با ۴۰۰ متر طول و ۶۰ متر عرض روز سه‌شنبه ۲۳ مارس از مسیر خود در کانال سوئز منحرف شده و باعث انسداد مسیر تردد کشتی‌ها در این کانال شده بود.

بامداد دوشنبه ۲۹ مارس (نهم فروردین) مسئولان نظارت و اداره کانال سوئز (SCA) اعلام کردند که این کشتی مجددا به حالت شناور درآمده است.

تصاویر تلویزیونی حاکی از شادی خدمه و ملوانان کشتی‌های یدک‌کش هستند.

بیمه لویدز برآورد کرده که مسدود شدن این کانال باعث معطل شدن روزانه ۹.۶ میلیارد دلار ارزش کالاهای در حال انتقال بین آسیا و اروپا شده بود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده که در حال حاضر ۴۲۵ کشتی در دو طرف کانال سوئز، در مدیترانه و دریای سرخ، منتظر عبور هستند.

در اثر انحراف مسیر این کشتی باری، کانال ۱۹۳ کیلومتری سوئز که کوتاه‌ترین و در عین حال مهم‌ترین مسیر بازرگانی دریایی بین آسیا و اروپا است، مسدود شده بود.

بخش اعظم نفت مورد نیاز اروپا نیز از طریق عبور نفتکش‌ها از کانال سوئز تامین می‌شود. کشتی کانتینری “اور گیون” متعلق به ژاپن بوده و به بزرگی ساختمان امپایر استیت نیویورک است.

علت انحراف مسیر این کشتی باری وزش شدید باد اعلام شده، اما کارشناسان احتمال “خطای انسانی” را نیز منتفی نمی‌دانند.

۲۷ هزار متر مکعب خاک‌برداری

عملیات جابه‌جایی این کانتینربر عظیم در حالی به نتیجه رسیده که تا روز یکشنبه دست‌کم ۲۷ هزار متر مکعب شن و ماسه تا عمق ۱۸ متر از اطراف این کشتی خاک‌برداری شده است.

مقامات اعلام کرده بودند که عملیات پاکسازی اطراف این کانتینربر به دلیل بافت «سنگی» زمین به کندی پیش می‌رود.

به گفته ایهاب طلعت البنان، دریادار سابق مصر این حادثه در بخشی از کانال روی داده که زمین سنگلاخ است و حفر آن به سختی ممکن است.

کشتی عظیم کانتینربر «اور گیون» با وزن ۲۲۰هزار تن که از چین به مقصد بندر روتردام هلند در حرکت بود، از ساعات پایانی سه‌شنبه گذشته ۲۳ مارس عرض کانال سوئز را مسدود کرد بود.

این حادثه باعث شد تا بیش از ۴۰۰ کشتی دیگر در این آبراهه بین‌المللی گیر کنند و قیمت نفت در بازارهای جهانی نیز افزایش یابد.

علاوه بر صدها کشتی که در این کانال گرفتار شده‌ و در انتظار بازگشایی دوبارۀ مسیر بودند، دهها کشتی نیز تصمیم گرفته بودند قبل از ورود به این آبراهۀ کلیدی، مسیر خود را تغییر دهند و با عبور از دماغه امید نیک در جنوبی‌ترین نقطه آفریقا و با اضافه کردن حدود دو هفته به مدت زمان سفر خود، محموله‌های خود را به مقصد برسانند.

درباره احتمال آلودگی آب کانال سوئز یا زیان‌های وارده به محصولاتی که توسط این کشتی حمل می‌شده‌اند، گزارشی منتشر نشده است.

باید یادآور شد که ۹۸ درصد کشتی‌های کانتینری که بین آلمان و چین در تردد هستند، از کانال سوئز عبور می‌کنند. تنها در سال ۲۰۲۰ عوارض ناشی از عبور ۱۸ هزار و ۸۰۰ کشتی باری از کانال سوئز درآمدی بالغ بر پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به همراه داشته است.