یافته‌های امنیتی آلمان، سوئد و هلند: ایران به دنبال فناوری سلاح‌های کشتار جمعی است

یافته‌های امنیتی آلمان، سوئد و هلند: ایران به دنبال فناوری سلاح‌های کشتار جمعی است

تحلیلگر ارشد خاورمیانه: فضای غیرسختگیرانه اروپایی‌ها برای رژیم ایران به جاسوسی صنعتی و دیگر فعالیت‌های اطلاعاتی تهران در اروپا منجر شده است.

یافته‌های سازمان‌های اطلاعاتی سه کشور آلمان، هلند و سوئد نشان می‌دهند که ایران در سال گذشته نه تنها فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف نکرده که به دنبال فناوری‌ پیشرفته برای سلاح‌های هسته‌ای بوده است.

برپایه گزارشی که فاکس نیوز روز دوشنبه 3/5/2021 منتشر کرده است، سازمان‌های اطلاعاتی سه کشور اروپایی هلند، آلمان و سوئد در گزارش‌هایی جداگانه آورده‌اند که ایران در سال 2020 مکررا برای دستیابی به فناوری‌های مرتبط با برنامه سلاح‌های هسته‌ای تلاش کرده است.

سرویس اطلاعات و امنیت عمومی هلند در گزارش ماه آوریل خود آورده است که این کشور تلاش‌های متعدد ایران در این راستا را متوقف کرده است.

در گزارش نهادهای اطلاعاتی هلند آمده که چندین نهاد امنیتی – اطلاعاتی  این کشور در حال بررسی چگونگی تلاش کشورها برای دستیابی به اطلاعات و فناوری مورد نیاز برای ساخت سلاح‌های کشتار جمعی هستند.

این گزارش می‌افزاید، کشورهایی مانند سوریه، پاکستان، ایران و کره شمالی سال گذشته در تلاش برای دستیابی به این فناوری و تسلیحات لازم برای آن در اروپا و در هلند بوده‌اند.

سرمایه‌گذاری قابل توجه ایران در اروپا

سرویس امنیتی سوئد هم در گزارش اطلاعاتی سال 2020 خود به تلاش ایران برای دستیابی به فناوری‌های مرتبط با برنامه سلاح‌های اتمی در این کشور، اشاره کرده است.

در این گزارش همچنین آمده است که ایران در سوئد اقدام به جاسوسی صنعتی می‌کند که بیش از همه فناوری پیشرفته سوئد را هدف قرار داده است و محصولاتی که می‌توانند در برنامه تسلیحات هسته‌ای هم به کار گرفته شوند.

گزارش می‌افزاید، ایران در حال سرمایه‌گذاری قابل توجهی در این حوزه است که بخشی از آن در سوئد هزینه شده است.

ایران به دنبال فناوری پیشرفته مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای در آلمان

در آلمان نیز سازمان امنیت داخلی ایالت بایرن در گزارش 2020 خود به ایران و پاکستان و کره شمالی و سوریه به عنوان کشورهایی که در پی دستیابی به فناوری‌های مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای هستند، اشاره کرده است. این سازمان در گزارش خود آورده، این کشورها در تلاش برای گسترش زرادخانه‌های جنگ‌افزارهای متعارف خود از طریق تولید یا به روز رسانی پیوسته سلاح‌های کشتار جمعی‌اند.

در ادامه گزارش همچنین آمده که به منظور دستیابی به دانش و فناوری لازم، کشورهای نامبرده در تلاش برای برقراری تماس با شرکت‌های فعال در حوزه فناوری پیشرفته در کشورهای اروپایی مانند آلمان هستند.

تأثیر این گزارش بر مذاکرات برجام؟

در گزارش فاکس نیوز با اشاره به یافته‌های نگران کننده‌ی منتشرشده از سوی سازمان‌های اطلاعاتی سه کشور اروپایی آمده است که این اطلاعات حالا احتمالا بحث گسترده‌تری را در مورد احتمال بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای 2015 پیش می‌کشد.

منتقدان توافق هسته‌ای با ایران از مدت‌ها پیش بر این مسئله تأکید می‌کردند که این توافق در بهترین حالت، محدودیتی موقت بر سر راه تلاش‌های ایران در پیوستن به جمع کشورهای دارای سلاح‌های هسته‌ای است.

همچنین جیسون برودسکی، یک تحلیلگر ارشد خاورمیانه از لندن، در گفت‌وگویی با فاکس نیوز، یافته‌های سازمان‌های امنیتی را تأکیدی بر وجود فضای غیرسختگیرانه (سهل‌انگارانه‌ای) دانسته است که اروپایی‌ها برای جمهوری اسلامی فراهم کرده‌اند که به نوبه خود به جاسوسی صنعتی و طیف وسیعی از دیگر فعالیت‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران در اروپا منجر شده است.

منبع: دویچەولە آلمان